Episode 18: Fostering Relationships for Security Awareness

2015年9月3日

NetskopeがIconiq Capitalが主導する7500万ドルの資金調達ラウンドを完了

新規投資は、成長するCASB市場にとってこれまでで最大であり、企業が企業全体でクラウドサービスの迅速な採用を加速するのに役立ちます

大手クラウドアクセスセキュリティブローカーであるNetskopeは本日、Iconiq Capitalが主導する7500万ドルのシリーズD資金調達ラウンドを完了したと発表しました。既存の投資家であるAccel Partners、Lightspeed Venture Partners、Social + Capital Partnershipもこのラウンドに参加した。 新しい資本は、販売、マーケティング、カスタマーサクセス、エンジニアリング、研究業務を世界中に拡大するために使用されます。 新しいラウンドにより、Netskopeの資金調達総額は1億3000万ドルを超えます。

“This is a pivotal moment for the industry, and further validation that ensuring secure usage of cloud services is one of the single greatest concerns for CIOs and CISOs today,” said Sanjay Beri, co-founder and CEO, Netskope. “We founded Netskope on the premise that rapid development and adoption of cloud apps and services would bring about a new security conundrum for IT that simply couldn’t be addressed by existing tools built for on-premises apps or generic websites. Instead, a new innovative solution that brought real-time actionable context and security to the world of cloud apps powered by APIs was clearly needed. The explosive growth we’re experiencing is evidence that organizations need a solution that enables them to mitigate risk, prevent data loss, and govern usage in cloud apps beyond simply ‘allowing’ or ‘blocking’ the apps. We’re delighted that Iconiq has joined our team, and this investment will fuel our continuing efforts to help our customers safely migrate to and leverage the cloud.”

昨年、Netskopeは顧客ベースを500%拡大し、収益が600%以上増加しました。 同社の顧客は、世界のヘルスケア、保険、銀行、小売、製造ブランドのトップ10にランクされており、最も多様で最先端のハイテク、エネルギー、公益事業企業のいくつかでもあります。 同社は、安全なクラウドイネーブルメントプラットフォームに対する継続的な需要に応えて、世界の従業員を250人に増やし、増大する需要を満たすために、アジア太平洋とヨーロッパの新しいデータセンターを通じてNetskopeのグローバルな高性能クラウドを構築するための投資も継続します。

「Netskopeは、今日の認可されたクラウドサービスとシャドーITに内在する問題に取り組んでいる最も重要で有望な企業の1つです。 昨年、その強力なチームと焦点を絞った製品ビジョンは、会社に急速な成長をもたらしました」と、Accel PartnersのパートナーであるEric Wolfordは述べています。 「パートナーシップを深め、クラウドアプリを企業にとってより安全にするためのNetskopeの取り組みをさらにサポートできることを非常に嬉しく思います。」

Netskopeは、Netscreen/Juniper Networks、Cisco、Palo Alto Networks、McAfee、Symantecの深いセキュリティの血統を持つエグゼクティブと初期のアーキテクトによって設立され、CIO、CISO、ITリーダーに、認可の有無にかかわらず、リモートモバイルデバイスからでもオンプレミスからでも、すべてのクラウドアプリのエンタープライズクラウドアプリの使用に対する業界で最も深い可視性とリアルタイムの制御を提供します。 昨年の主なマイルストーンは次のとおりです。

• 前年比600%以上の収益成長
  • 前年比500%の顧客成長
  • 前年比120%増
  • オーストラリア/ニュージーランド、ヨーロッパ、ラテンアメリカ、イスラエル、カナダの市場への拡大
  • 業界初のオンプレミスCASBの発売

リソース

• ダウンロード エンタープライズクラウドアプリの使用傾向に関する最新のNetskopeの四半期クラウドレポート

Netskope™ is the leading cloud access security broker (CASB). Only the Netskope Active PlatformTM provides discovery, deep visibility, and granular control of sanctioned and unsanctioned cloud apps. With Netskope, IT can direct usage, protect sensitive data, and ensure compliance in real-time, on any device, including native apps on mobile devices and whether on-premises or remote, and with the broadest range of deployment options in the market. With Netskope, businesses can move fast, with confidence. Serving a broad customer base including leading healthcare, financial services, high technology, and retail enterprises, Netskope has been named to CIO Magazine’s top 10 cloud security startups and featured in such business media as CBS News, Wall Street Journal, and Forbes. Netskope is headquartered in Los Altos, California. Visit us at www.netskope.com and follow us on Twitter @Netskope.